August 30, 2019

Палиндром

Палиндром е скопско трио формирано во 2013-та година. Невообичаениот состав на две бас гитари и тапани дозволува голем простор за експериментирање околу пост-панк/стонер и ноиз жанровите. Бендот го сочинуваат Кристијан Новковски (тапани), Ерик Омерагиќ (бас) и Филип Поповски (бас).