August 20, 2019

Кирил Џајковски feat TK WONDER и Lion D.

Македонскиот композитор и продуцент Кирил Џајковски е еден од најпрепознатливите балкански електро уметници и веројатно најпознатиот музичар од Македонија со интернационална кариера. На публиката на ѝ е познат како човекот кој ги приредил најдобрите забави.

Познат е по уникатната синергија која ја постигнува вклопувајќи балкански етно влијанија и македонски традиционален призвук со модерна електронска музика, а особено ценета е и неговата работа на филмска и театарска музика.

Неодамна, по подолга дискографска пауза Џајковски го објави новиот и одличен сингл „Reminder“ за кој најави дека е само прв во низата нови синглови со новото ем-си, Lion D.